Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

waar spreken ze frans

Op ieder continent wordt Frans gesproken als officiële taal of erkende minderheidstaal. Vlaanderen vlaams Wallonie frans en Brussel Dat in Brussel frans wordt gesproken.

Engels Wikikids
Engels Wikikids

Het Frans is een.

. Ik heb nieuws voor je. De officiële taal is daar Vlaams of Belgisch Nederlands. Van de Nederlanders spreekt 90 Engels 71 Duits en 29 Frans op een niveau waarop ze een conversatie kunnen voeren. In Wallonië het zuidelijke deel spreken de meeste mensen Frans12 jun Hoeveel mensen spreken Frans in België.

Hierdoor vind je op bijvoorbeeld landkaarten verkeersborden of verpakkingen de omschrijvingen vaak zowel in het Engels als in het Frans. Volgend is een lijst van landen waar het Frans een officiële taal is gerangschikt volgens het inwonersaantal van de landen. België kent 3 officiële talen. In westelijk Zwitserland wonen zon anderhalf miljoen Zwitsers die Frans.

Belgie is 3 talig. Frans of variaties dialecten van het Frans waren niet de autochtone taal talen de taal die daar vóór de moderne tijd werd gesproken van de Franstalige Zwitserse regios. Het bestaat uit 3 delen. Op deze website kan je een heel overzicht zien van alle landen waar het Frans wordt gesproken.

Het standaard-Frans is gebaseerd op de Noord-Franse dialecten. Het Frans in Amerika en Oceanië Het Frans wordt ook gesproken in zowel Noord- als Zuid-Amerika maar ook in het Caribisch gebied. Het Nederlands het Frans en het Duits. Waar spreken ze Frans in Amerika.

59 van de Vlamingen spreekt Frans en nog eens 53 spreekt Engels. Waar in de wereld wordt er allemaal Frans gesproken. Nederlands vlaams frans en duits. In Brussel zegt 95 Frans te kunnen spreken 59 Nederlands.

Het Frans français is de meest gesproken Gallo-Romaanse taal. Het Frans is inheems. Frans is de officiële taal in 29 landen waardoor het op de tweede plaats komt na het engels de 29 landen zijn in alfabetische volgorde. Dwars door België loopt een taalgrens die een eentalig Nederlands gebied in het noorden scheidt van een Franstalig gebied in het zuiden.

Frans is een van de werktalen van de Europese Unie net als Engels en Duits. In Quebec werd het Frans opnieuw gevestigd als de officiële taal. Hoewel Frans de enige officiële taal is zijn er veel plaatsen in de provincie waar een grote populatie Engelstaligen te vinden is zoals in de stad Montréal en in bepaalde wijken van. Deze officiële talen worden in België in 4 taalgebieden gebruikt.

In de komende weken licht ik een aantal landen uit waar dat gebeurt. In het Nederlandse taalgebied ligt ahw. Het land met de. De officiële taal in Canada is Engels en Frans.

Hoeveel talen spreken ze in België. Zwitserland is deze maand dus gastheer van de francofonen en de reden mag duidelijk zijn. Ik begin met Canada. In Wallonië spreekt 19 Nederlands en 17 Engels.

België benin burkina faso burundi kameroen. Frans is een Romaanse taal - een afstammeling van het Latijn. Door de kolonisatie van grote delen van Afrika door Frankrijk in vooral de 19e eeuw is het Frans ook een belangrijke taal in. Het behoort tot de grotere groep van de Romaanse talen die alle uit het Latijn zijn voortgekomen.

Natuurlijk wordt er in Canada. In 1867 werd de Dominion of Canada opgericht met de provincies Ontario Quebec Nova Scotia en New Brunswick. Het Frans is naast het Engels de officiële.

Frankrijk Een Echt Vakantie Land Ppt Download
Frankrijk Een Echt Vakantie Land Ppt Download
Meneer Waarom Krijgen We Frans
Meneer Waarom Krijgen We Frans
Stichting Nob Inhoud Docent Taal Be Pagina 8 9
Stichting Nob Inhoud Docent Taal Be Pagina 8 9
Quiz Welke Taal Spreken Ze In Verschillende Landen Van De Wereld
Quiz Welke Taal Spreken Ze In Verschillende Landen Van De Wereld
De Franse Taal Zeker Nog Niet Passe
De Franse Taal Zeker Nog Niet Passe

Posting Komentar untuk "waar spreken ze frans"